Gastenverblijf UMC Utrecht

Gastenverblijf UMC Utrecht

​Het Gastenverblijf is een logeerplek van het Cancer Center te UMC Utrecht. Het heeft 8 royale suites met eigen badkamers en een gezamelijke woonkamer met open-keuken waar de gasten zich terug kunnen trekken. Men kan er bijvoorbeeld terecht als hen partner, familielid of vriend(in) in het Cancer Center wordt opgenomen.

Na een operatie, of in situaties waarin de patiënt in angst zit, is het fijn dat hun partner of familie in de buurt zijn. En indien nodig, zijn zij ook ’s nachts binnen 5 minuten bij de patient. Dat geeft de patient een rustig gevoel!

Voor de gasten zelf is het ook erg fijn om dichtbij hun familielid te kunnen zijn, maar tegelijkertijd een plek te hebben om zich terug te kunnen trekken, tot rust te komen en even helemaal uit de ziekenhuissfeer weg te zijn. Daarom is de setting van het Gastenverblijf een luxe mini hotel.

Grootste deel van het Gastenverblijf is ontworpen door mijn ‘collega’ interieurarchitect Tessa Bekink. Toen Tessa met zwangerschapverlof ging heb ik al haar taken van overgenomen inclusief het Gastenverblijf. Naast het ontwerpen van de laatste fase van het project, waakte ik ook over haar visie en dat haar ideeën niet verloren gingen tijdens haar aanwezigheid. Ik vond het mijn taak om haar ontwerp te beschermen en daarop voort te borduren.