Geo Lina

Geo Lina

Het idee voor een strakke Arabische lamp kwam tot me toen ik door de markten van Marrakesh liep. Wat mij daar opviel is dat je er talloze lampenwinkels hebt met overal dezelfde Arabische lampen. Net alsof ze van dezelfde fabriek komen.
Het drong opdat moment tot me door dat dit de enige Arabische lampen zijn en ik vroeg me af of er echt geen andere lampen zijn op de markt. Ze hebben weliswaar soms een andere kleur glaasje of de vorm wijkt iets af ten opzichte van de ander, maar het blijven dezelfde lampen. Iedereen zal wel weten over welke lamp ik het heb….

Zodra ik thuis was ben ik op de wondere wereld van Google gaan kijken of er echt niets anders is wat een eigen karakter heeft, maar helaas…. Type eens voor de gein bij google “design lamp 40s” en daarna 50s, 60s etc. Dan zie je dat de westerse lampen veranderen door de decennia heen. Nu moet je hetzelfde doen met Arabische lamp, ze veranderen gewoon niet. Zo bedacht ik me dat ik mijn eigen lamp ga maken.

De naam Geo Lina komt van Geometrie (Geo) en de allereerste lamp waar ik 4 weken mee bezig was om alle stukken met de hand uit te zagen en samen te plakken om de geometrie├źn te vormen staat nu op mijn dochters kamer. Haar middelnaam is Lina.