Oema

Waar de fauteuil staat voor vader die op zijn troon zit (zie omschrijving van fauteuil “Baba”), heet deze bank “Oema”wat staat voor moeder. En net als alle moeders draagt deze bank de gehele familie.

Fauteuil Baba

Qua interieurstijl ben ik altijd fan geweest van de jaren 60. Ik wilde een fauteuil hebben voor thuis en in al mijn enthousiasme ben ik gaan zoeken op marktplaats naar een fauteuil uit de jaren 60.

Ik stuitte op een mooie Martin Visser fauteuil. Die liet ik mijn enthousiasme aan mijn vrouw zien met de opmerking dat ik die ga halen. Helaas deelde ze die enthousiasme niet met me en kwam die dus ook niet in huis. Maar grappig genoeg vindt ze wel alles mooi wat ik zelf maak (echte liefde). Dus bedacht ik me dat ik een eigen fauteuil ga maken in een jaren 60 stijl. En omdat ik dit toch zelf ga maken wilde ik er iets instoppen van mij om mijn vrouw helemaal mee te krijgen, dat lukte!

De Naam Baba komt omdat vaders altijd in een fauteuils of rookstoelen zitten (hoofd van het huis zit op zijn troon). Bij ons vroeger hadden we een driezitter, een tweezitter en een fauteuil. 3x raden waar mijn vader altijd inzat. Daarom Baba Arabische voor papa.

Geo Lina

Het idee voor een strakke Arabische lamp kwam tot me toen ik door de markten van Marrakesh liep. Wat mij daar opviel is dat je er talloze lampenwinkels hebt met overal dezelfde Arabische lampen. Net alsof ze van dezelfde fabriek komen.
Het drong opdat moment tot me door dat dit de enige Arabische lampen zijn en ik vroeg me af of er echt geen andere lampen zijn op de markt. Ze hebben weliswaar soms een andere kleur glaasje of de vorm wijkt iets af ten opzichte van de ander, maar het blijven dezelfde lampen. Iedereen zal wel weten over welke lamp ik het heb….

Zodra ik thuis was ben ik op de wondere wereld van Google gaan kijken of er echt niets anders is wat een eigen karakter heeft, maar helaas…. Type eens voor de gein bij google “design lamp 40s” en daarna 50s, 60s etc. Dan zie je dat de westerse lampen veranderen door de decennia heen. Nu moet je hetzelfde doen met Arabische lamp, ze veranderen gewoon niet. Zo bedacht ik me dat ik mijn eigen lamp ga maken.

De naam Geo Lina komt van Geometrie (Geo) en de allereerste lamp waar ik 4 weken mee bezig was om alle stukken met de hand uit te zagen en samen te plakken om de geometrieën te vormen staat nu op mijn dochters kamer. Haar middelnaam is Lina.

Maike

Kijk voor meer informatie over deze salontafel in onze winkel.

M-olley

Kijk voor meer informatie over deze vliegtuig trolley in onze winkel.

Kwintes Bilthoven

Arabische invloeden toegepast in één van de locaties van Kwintes (gezondheidszorg).

Opdrachtgever: Kwintes Bilthoven (in dienst van Brains+Bricks kantoorprojecten)